Bezoek de Salins d'Aigues-Mortes

Kom en ontdek van maart tot november (en tijdens de kerstperiode) de grootste zoutpannen van de Middellandse Zee: lopend, in een 4x4, op de fiets of aan boord van ons treintje. Wil je meer informatie, surf dan naar onze website: www.visitesalinsdecamargue.com

Met het Treintje

Image
petit train

Kom aan boord van ons treintje voor een rit van ruim een uur in het hart van de zoutpannen van Aigues-Mortes. Ontdek de zouttafels, het fantastische Camargue-zout en het roze water die de plek zo magisch en uniek maken. Het werk van de zoutwerker, beschermer van deze ongerepte, wilde en vrijgevige natuur zal geen geheimen meer hebben voor jou. Ontdek ook onze expositieruimte en beklim onze "camelle" voor een schitterend uitzicht over de grootste zoutpannen van de Middellandse Zee en de stad Aigues-Mortes. En vergeet onze shop niet met heel veel cadeautips.

Op de mountainbike

 

Samen met onze gids, fiets je over de paadjes die onze zoutwerkers ook nemen. Zo ontdek je hoe de zoutpannen functioneren terwijl je geniet van de schitterende flora en fauna. Onze gids zal je iets meer onthullen over deze wilde en beschermde plek.

Je kunt ter plekke een mountainbike huren of met je eigen fiets (en je uitrusting) komen. Iedereen vanaf 13 jaar, amateurs en liefhebbers van fietstochten kunnen aan dit ritje meedoen.

Image
VTT

Wandeltocht

Image
balade

 

Gedurende 2 uur trek je er samen met een natuurgids op uit om het werk van onze zoutwerkers, de oogst van het Camargue-zout beter te leren kennen en om een uitzonderlijke flora en fauna te aanschouwen.

Een onvergetelijk moment!

In een 4x4

 

Laat je maar liefst 3u30 lang betoveren door de magie van de zoutpannen van Aigues-Mortes. Ontdek de verbazingwekkende plekjes en geniet van een flora en fauna die je nergens anders zult zien. 278 planten waaronder 20 beschermde soorten, 200 vogelsoorten waaronder 157 beschermde soorten en duizenden flamingo's! Er leven er meer dan 10 000 op de zoutpannen, het is het grootste reservaat van Europa. Na dit bezoek weet je alles over het functioneren van de grootste zoutpannen van de Middellandse Zee en over het ontstaan van Camargue-zout.

Image
4x4