Een geklasseerd Natura 2000-gebied

Image
natura 2000

 

EEN ECOSYSTEEM DAT UNIEK IS OP DE WERELD

Dit ecosysteem heeft een uitzonderlijke vegetatie die met name bestaat uit zeekraal en zoutminnende planten (aangepast aan een zoute omgeving).

EEN NATUURPARK

De zoutpannen zijn een onderdeel van het Camargue natuurpark dat in 1970 is opgericht en beslaat een gebied van meer dan 100 000 hectare. Deze zone maakt deel uit van het Natura 2000-netwerk.

EEN GEBIED WAAR GEOOGST EN GEFOKT WORDT

Behalve dat het een zoutgebied is, worden er in de Camargue ook paarden en stieren gefokt, waarvan de grote troepen "manades" worden genoemd. Ook wordt er rijst verbouwd en wijn geproduceerd.

DE FLORA & FAUNA

Om deze zo bijzondere flora en fauna te beschermen, werd er in 1927 een nationaal reservaat gecreƫerd. Het strekt zich uit over 13 000 hectare...

Image
camargue flamants roses

De zoutpannen van Aigues-Mortes hebben in 2005 het charter Natura 2000 de Petite Camargue ondertekend.  Door het Natura 2000-charter te ondertekenen, erkent de Compagnie des Salins du Midi de unieke ecologische en cultuurhistorische waarden van de leefomgeving en van de in Europa bedreigde of zeldzame soorten en verbindt zich ertoe deze behouden.

Het betrokken gebied bezet momenteel 6294 hectare vochtige zones op de zoutpannen van Aigues-Mortes.

Image
natura 2000