Ontdek fleur de sel de Camargue

Fleur de Sel staat al vele jaren bekend als de kaviaar van het zout; een culinaire schat die voor iedereen toegankelijk is. Van oudsher en tot voor kort hadden de zoutwerkers het voorrecht om het te proeven, op de zoutpannen. Het wordt op een heel bijzondere wijze gewonnen. In de zomer vormen zich miljoenen zoutkristallen aan het wateroppervlak en ontstaat de Fleur de Sel de Camargue. Volgens de heersende tradities wordt het met de hand geoogst. Fleur de Sel de Camargue bestaat uit enigszins vochtige, knapperige en exclusief smakende kristallen. Het smelt langzaam op je tong en geeft op een subtiele manier nóg meer smaak aan het gerecht.

Image
fleur de sel
Image
saunier camargue

De zoutproductie van nu:

De zoutwerkers zetten een traditie voort, die van generatie tot generatie wordt overgebracht, door de bewegingen van het water in overeenstemming met de wind, stormen en het zoutgehalte te beheren. De zoutwerkers zijn echte beschermers van de zoutpannen van Aigues-Mortes en passen zich aan het klimaat aan en controleren dagelijks het zoutgehalte van de zouttafels. Dankzij dit minutieuze werk, het hele jaar door, ontstaan zoutkristallen die zich door de stijgende temperaturen in de zomer vormen. Ook staan de zoutwerkers garant voor het behoud van de natuurlijke rijkdom van de zoutpannen.   Ze dragen bij aan de verrichtingen die worden uitgevoerd, zoals het ringen van vogels of het creëren van eilandjes om het nestelen te bevorderen.

Ontdek ons assortiment Fleurs de sel

Image
gamme saunier de camargue