‘Hand pies’ met peer en karamelsaus

Benodigdheden voor 8 stuks

Image
Hand pies met peer en karamelsaus

Ingrediënten

3 rollen koelvers bladerdeeg

Voor de vulling :
4 peren
30 gram rietsuiker
2/3 theelepel kaneel
1/2 citroen - sap en rasp 
Snuf nootmuskaat

Karamelsaus : 
120 gram suiker
4 el boter
80 ml slagroom
snuf Le Saunier de Camargue fleur de sel 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Steek cirkels uit het bladerdeeg van ongeveer 7 cm doorsnede. 

Schil en snijd de peren in blokjes. 
Doe ze samen met de suiker, kaneel en citroensap- en rasp in een koekenpan en bak 6 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen. 

Doe 1 eetlepel van de vulling in het midden van de een cirkel met bladerdeeg. Leg er een tweede cirkel bladerdeeg overheen. Druk aan en druk met de achterkant van een vork langs de randen, totdat er een patroon ontstaat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. 
Bak de hand pies 15-20 minuten.