Air fryer-tofu met zout en peper

Image
Air fryer-tofu met zout en peper

Ingrediënten


400 gram stevige tofu
2 el knoflookpoeder
1 el chilipoeder
1 tl suiker
1 tl Le Saunier de Camargue fleur de sel
2 el sojasaus
60 gram maizena
olie (spray), om te bakken

ter garnering
½ tl Le Saunier de Camargue fleur de sel
½ tl versgemalen zwarte peper
¼ tl chilipoeder
¼ tl suiker
1 bosuitje (optioneel)
 

Bereiding

Wikkel de tofu in een schone theedoek en leg er iets zwaars op, zodat de tofu mooi droog wordt. Laat 30 minuten staan.
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Snijd de tofu in blokjes en meng in een kom met de rest van de ingrediënten. Meng goed.
Vet het bakje van de airfryer in met wat olie en leg de tofu er in een enkele laag in. Spray er nog wat olie overheen en bak 15 minuten. Schud halverwege een keer om. Meng ondertussen de ingrediënten voor de garnering. Snijd het bosuitje zo dun mogelijk. 
Besprenkel de knapperige tofu met het zout-pepermengsel en bestrooi eventueel met de bosui.