Gehaktballen met ricotta en fleur de sel

Voor 6 personen - Bereidingstijd: 45 min

Image
Gehaktballen met ricotta en fleur de sel

Ingrediënten

1 el olijfolie
2 witte uien
2 teentjes knoflook
3 el Oregano
400 gram tomatenblokjes

250 ml kippenbouillon
500 gr rundergehakt
170 gr ricotta
40 gram Parmezaanse kaas

10 gram peterselie
1 tl fijn zeezout
Vers gemalen peper 
Fleur de sel als finishing touche 

Bereiding

Begin met de tomatensaus. Giet 1 el olijfolie in een sauteerpan, voeg de helft van de fijngesneden ui, knoflook en oregano. Laat rustig voor 8-10 min bakken tot de ui glazig is. Voeg de tomatenblokjes, bouillon, ½ tl fijn zeezout en versgemalen peper toe. Laat de saus al roerend in ongeveer 15 min pruttelen tot deze is ingekookt. 

Maak ondertussen de gehaktballen. Doe de rest van de ui, knoflook en oregano in een grote kom met het gehakt, ricotta en peterselie. Breng op smaak met ¼ tl fijn zeezout en versgemalen peper. Meng met de hand en draai er ongeveer 12 gehaktballen van. 

Giet 1 eetlepel in een ruime koekenpan en bak de gehaktballen rondom in 8 min aan. Keer regelmatig, tot ze mooi bruin gebakken zijn. Houd de gehaktballen warm in de tomatensaus. Serveer met vers gehakte peterselie en een stuk stokbrood.