Çılbır - Turkish Eggs

Image
Turkish Eggs

Ingrediënten

250 gram Turkse yoghurt
1 eetlepel verse peterselie (fijngesneden)
1 teentje knoflook (uitgeperst)
3 eetlepels roomboter
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel pull biber ((of chilivlokken))
½ theelepel komijn
2 eieren (middel)
Fleur de sel van Saunier Camargue
1 eetlepel azijn
Verse dille

Bereiding

Neem een kommetje en doe hierin de yoghurt, verse peterselie, peper en fleur de sel. Meng dit door elkaar en voeg ondertussen het teentje knoflook toe.

Laat de yoghurt even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Ondertussen smelt je de roomboter in een steelpannetje tot het iets begint te verkleuren en lekker ruikt. Dan voeg je de paprikapoeder, pull biber en komijn toe. Schenk in een hittebestendig schaaltje en laat iets afkoelen.

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met een eetlepel azijn. 

Breek een eitje in een kommetje, zo kun je makkelijker het ei in het water laten glijden.

Zodra het kookt zet je het vuur laag en draai je met een lepel een draaikolk in het water. Giet het eitje in het midden en pocheer het ei ongeveer 3 minuten.

Ondertussen verdeel je het yoghurtmengsel over 2 borden, hierop doe je het gepocheerde ei, daarover de paprikaboter en garneer met verse dille en nog wat fleur de sel.