Salade met varkenshaas en gegrilde groente

Image
Pork Tenderloin salad with grilled veggies

Ingrediënten:

1 varkenshaas aan 1 stuk (ca. 400 gram)
100 gram aspergetips
½ gele courgette
½ groene courgette
75 gram waterkers
2 stuks baby romaine
1 rode ui
½ appel
4-6 mini komkommers
olie, roomboter, peper, fijne zeezout en Fleur de sel

Milde honing mosterdsaus


2½ eetlepels grove mosterd
2 eetlepels honing
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel room

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en verwarm de contactgrill/grillpan of BBQ ook alvast voor.
Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en zet apart.
Strooi rijkelijk peper en fijn zeezout over de varkenshaas.

Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in enkele minuten rondom aan.
Haal de pan van het vuur en doe de varkenshaas in een ovenschaal.
Leg een stukje roomboter op de varkenshaas (ongeveer 1 eetlepel) en zet de varkenshaas nu in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.

Ondertussen snij je de courgette in dunne plakken. Verdeel een beetje olijfolie over de courgette en aspergetips. Breng op smaak met peper en fijn zeezout. 
Grill de aspergetips en plakjes courgette vervolgens gaar en voorzien van mooie grillstrepen.
Haal na 10 minuten de varkenshaas uit de oven en dek af met aluminiumfolie zodat hij warm blijft en nog even kan nagaren.

Verdeel vervolgens de waterkers over een grote mooie schaal. 
Snij de romaine in dunne repen en verdeel over de waterkers.
Snij de appel in dunne plakken, de rode ui in dunne ringen en de mini komkommer in dunne plakjes.
Verdeel dit samen met de gegrilde groenten over de salade.

Snij de varkenshaas in plakken en verdeel deze tot slot over het bord. Garneer naar smaak met wat extra Fleur de Sel en serveer met de saus.